De Titanium Uil serie

Spannende fictie, gebaseerd op de nieuwste berichten uit de media met een mix van fantasy en humor!

gallery/banner tuwk

 

Over de serie

 

De serie gaat over twee tieners in de wondere wereld van 2040.

In elk deel wordt steeds iets meer van het mysterie van De Titanium Uil onthuld. Het eerste boek heet: Ivanne.

Het tweede deel heet Arvin. Aan het derde boek wordt nog gewerkt.

 

In Ivanne, het eerste deel van De Titanium Uil serie droomt Ivanne elke nacht opnieuw over een uil. Wat betekent dit? Tijdens haar vakantie op een vulkanisch eiland begint ze iets meer te begrijpen van wat er aan de hand is.

 

Het avontuur van het eerste deel speelt zich voor een groot deel af op Santorini, waar Ivanne en haar broer in het binnenste van de aarde op zoek gaan naar diamanten.

Maar ze zijn niet de enigen die op zoek zijn naar deze grondstof.

En wat doet de geheimzinnige organisatie 'De Titanium Uil' eigenlijk nog meer behalve het maken van bijna levensechte huisdieren?

  

Vier belangrijke personen uit de serie

 

Ivanne is een meisje met lang donker haar. Ze slaapt slecht omdat ze steeds dezelfde nachtmerrie heeft. Gelukkig heeft haar moeder een peperduur potje fijnverdwijncrème, dat ze stiekem 'leent'. Een speciale crème met biologische nanodeeltjes. Haar wallen verdwijnen daardoor als sneeuw voor de zon. Niemand mag weten dat ze slecht slaapt, want Ivanne heeft een bijzondere gave. Ze zal in de loop van het verhaal steeds meer van haar moed tonen.

 

Arvin is haar enigszins maffe en hyperactieve broer. Hij is slordig, altijd in voor avontuurlijke, spannende en gekke dingen, en hij is erg impulsief. Arvin is technisch aangelegd, optimistisch en verheugt zich over de vernieuwingen in de technologie die in de toekomst wachten.

 

Hanzi is een klasgenoot van Arvin. Hij is erg onzeker, eenzaam en erg intelligent. Hij is de zoon van de rijke en geheimzinnige professor Eingelmann.

Rexie is het synthetische hondje van Ivanne en Arvin, bijna niet van een echte hond te onderscheiden. Hij lijkt nog het meest op een kleine harige terriër. Door een mislukte upgrade slaat Rexie voortdurend onzin uit.

 

Zwart of wit?

Deze serie gaat ook over het maken van keuzes en roept de vraag op waar we naar toe willen gaan met de nieuwste technologieën zoals bijvoorbeeld nanotechnologie? Wat is goed en wat is slechtt? Tot hoever mogen we gaan? Hoe oud zou jij bijvoorbeeld willen worden...?

 

NB: Het boek is niet technisch. Het leest als een echt avontuur en het sleept je mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..